Den hetaste matsäcken i sommar

juli 3, 2010

Nu har barnen börjat seglarskolan – hurra! Det blåste rumpa, vilket betyder ganska mycket, precis så det gick vita gäss och vågor. Kul start! Alla var blöta!

Resultatet för min lilla matsäcksspaning är att de flesta i år, har tunnbrödsrullar med diverse fyllning. Salami, brie (för de vuxna) ost och skinka verkar vara poppis. En försvenskad wraps helt enkelt. Ingen gammal pastasallad så långt ögat kunde se, men jag får spana mer noggrant imorgon.
Annars är melon poppis som mellanmål, både gul och röd.
Mera spaning! Pappor bär båtar i solglasögon och mammor ”matchmakar” barn med stort fokus på ålder.

Och nu undrar du förstås vad sommarens favoritmat är just nu. Jag måste bara erkänna att det är precis samma som förra sommaren. Lång ugns stekt färskpotatis med smör kryddat med persilja, vitlök och citronmellis.
Insidan på potatisen blir alldeles mjuk och helt god och utsidan knaprig.  Skrubba (den värsta delen) färskpotatisen. Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivolja och salta lätt. Sätt plåten i den övre delen av ugnen, grädda i ca 30-45 minuter. Rulla potatisen med jämna mellanrum. Det som blir över är hur gott som helst att ha i en kall potatissallad nästa dag. Du måste bara testa!

Sov gott!
Carla hälsar!

Josefine

Annonser

2 svar to “Den hetaste matsäcken i sommar”

  1. Tinni Says:

    Detta ska testas. Potatisen alltså.
    Kul att ses idag. Vår matsäck bestod av två bananer och två tunnbrödmackor med kaviar. Och kaffe. En matsäck för två svennebananer med andra ord.

    krm Tinni (grannfrun)


    • Kul, vilken fullträff med andra ord! Ja jag är redan orolig för matsäcken imorrn! Det var riktigt trevligt att stå och prata med dig med. Och ja vad jag gillade din blog, helt skön! Ses på fredag! Josefine och hälsa mamma


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: